Groep 3

Welkom op de website van groep 3!

BERICHTEN

12 feb 2018 - Wat hebben we geleerd in kern 7
Preview foto Eerst leerden we met veilig leren lezen in iedere kern nieuwe letters, maar nu we alle letters weten en kunnen lezen leren we nieuwe dingen. Zo hebben we in kern 7 mkmm en mmkm woorden, samengestelde woorden, sch- woorden en -ng woorden geleerd. Om alles van kern 7 nog een keer te oefenen hebben we zelf op grote posters woorden geschreven van de woordsoorten die we hebben onthouden. 
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

26 jan 2018 - Letterfeest
Preview foto We zitten halverwege groep 3 en dat betekent dat kern 6 is afgerond. De kinderen hebben nu alle letters geleerd en dit hebben we afgesloten met een letterfeestje! Vooraf hebben alle kinderen een letterpet geknutseld, net als Kim in het ankerverhaal. Met de letterpet op kan je goed verhalen vertellen en dat kunnen wij nu ook. Dit hebben wij laten horen door voor te lezen in de kleutergroepen. Daarna hebben we met hulp van groep 8 een letterspeurtocht door de school gedaan. In de klas hebben we een letterbingo gespeeld en hadden we 3 winnaars. De middag hebben we afgesloten met het ontvangen van de letterdiploma's! 

 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

05 dec 2017 - Sinterklaas in groep 3
Preview foto Het Sinterklaasfeest zit er alweer op! Wat hebben we de afgelopen weken genoten. Iedere dag was het weer spannend wat er ging gebeuren in het Sinterklaasjournaal. Groep 3 heeft zelf posters gemaakt met woorden die bij Sinterklaas horen, de letters hebben de kinderen gezocht en geknipt uit tijdschriften en de woorden daarna geplakt. Ook hebben we een gezellige spelletjesmiddag gehad samen met groep 4. Tijdens deze middag hebben we pepernoten gebakken, pieten mutsen gemaakt, spelletjes gespeeld en een sint geknutseld! 

Daarna kwam ook nog de rommelpiet in de klas, de klas stond helemaal op zijn kop gelukkig kunnen de kinderen van groep 3 heel goed opruimen.

Vandaag 5 december kwam Sinterklaas op school en hij had wel 5 pieten met zich mee! De Sint en zijn pieten hebben ook een bezoekje gebracht aan groep 3. De kinderen hebben laten horen wat ze tot nu toe in groep 3 hebben geleerd, liedjes gezongen en er werd ook gedanst. Aan het eind kregen alle kinderen nog een kado van de pieten, een kwartetspel. 

We hebben allemaal genoten van het feest en u kunt de foto's bekijken in het fotoalbum. 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

21 nov 2017 - Bezoek aan de bibliotheek
Preview foto Afgelopen maandag zijn wij op bezoek geweest in de bibliotheek. Eerst hebben wij geluisterd naar het boek 'Het lievelingsboek van Simon Snoek'. Daarna zijn we op zoek gegaan met een schatkaart naar alle verstopte boeken in de bibliotheek. Na het schat zoeken mochten alle kinderen nog 2 boeken uitzoeken om te lenen voor op school. De komende weken zullen wij de boeken gaan lezen in de klas en in januari gaan we de boeken weer ruilen. De foto's hiervan staan online. 
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

07 nov 2017 - Beebot techniekles
Preview foto De foto's van de beebot techniekles staan online.
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

07 nov 2017 - Kinderboekenweek
Preview foto De foto's van de kinderboekenweek staan online.
Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

07 sep 2017 - oefeningen voor rekenen