Groep 1-2B

Welkom in groep 1-2B

 

Driemaster Voorburg 1-2b

BERICHTEN

02 dec 2017 - Sinterklaas 2017
Preview foto Dank u Sinterklaasje !

Wat een feest was dat !

Op 5 december heeft Sint een bezoek gebracht aan de Driemaster.

Na een hartelijk welkom op het schoolplein werd Sint onthaalt in het Atrium met allerlei Sinterklaasliedjes.

Daarna ging Sint samen met de Pieten de klassen rond.

Best spannend, maar o, zo leuk ...........

Wat opviel was dat Sint veel over onze kleuters wist te vertellen, voor ieder kind was er een persoonlijk woordje, hoe leuk is dat !

Ook mochten de kleuters laten zien wat ze allemaal al konden: rekenen, rijmen, hakken-plakken, letters benoemen en natuurlijk zingen.

Als klap op de vuurpijl had Sint voor alle kinderen snoepgoed en een cadeautje meegenomen.

Dank voor de heerlijke ochtend Sint, we hebben er allemaal van genoten ! Tot volgend jaar ..........

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

14 nov 2017 - Rots en water training kleuters
Preview foto Rots & Water is een weerbaarheidstraining die zich richt op het aanpakken en voorkomen van pesten en overschrijdend gedrag. Ook ontwikkelt het de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van kinderen. Dit doen we door speelse oefeningen in de gymzaal. De kinderen leren en ervaren echt door te doen! Alle groepen krijgen 10x een Rots & Water les van een Rots & Water trainer: groep 3 t/m 8 heeft de afgelopen weken les gehad van juf Nikita en de groepen 1/2 krijgen vanaf deze week 10x les van juf Yerma. Daarbij zijn de groepsleerkracht en de gymjuf aanwezig. Ook zullen er in de klassen oefeningen van Rots & Water gedaan worden.

 

De afgelopen les hebben we al veel geleerd: hoe sta je stevig en sterk, hoe stel je je aan iemand voor, hoe zorg je ervoor dat je je vriendje kunt vertrouwen (in dit geval letterlijk door op hem te leunen, zonder te vallen). De kinderen hebben het heel goed gedaan! De komende tijd zult u op de website zeker foto’s zien van de Rots & Water lessen!

 

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

07 nov 2017 - Het nationale schoolontbijt 2017
Preview foto Heel Nederland doet mee!

Het Nationaal Schoolontbijt is groter dan ooit! Meer dan een half miljoen kinderen schuiven in de ontbijtweek aan tafel op bijna 3.000 basisscholen in heel Nederland. Dit jaar doen scholen in maar liefst 356 gemeenten mee. De ontbijtweek is extra bijzonder, want we vieren de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Een jubileum dus! Het thema van deze editie is ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. We laten op allerlei manier zien hoe leuk, lekker en makkelijk het is om de dag goed te beginnen.

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

04 nov 2017 - Kleuterplein thema: Bouwen
Preview foto De komende weken gaan we aan de slag met het thema ‘bouwen’.  We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met bouwen te maken hebben.

De kinderen leren over verschillende beroepen in de bouw en over materialen en gereedschappen die bouwvakkers gebruiken.

Ook maken ze bouwtekeningen en natuurlijk bouwen ze zelf!

We willen de kinderen dit thema laten bouwen met veel verschillende materialen. Bijvoorbeeld met kant en klaar bouwmateriaal zoals lego, kapla, duplo en K’NEX,

maar ook met materialen zoals kartonnen dozen, doeken, hout, kistjes, buizen, plastic, wc-rollen, etc. Hier kunnen we uw hulp bij gebruiken!

De komende weken zijn we blij met alle mogelijke bouwmaterialen.

We zullen in de loop van het thema een bouwochtend of -middag organiseren waarbij we ook helpende handen kunnen gebruiken.

Misschien bent u handig in knutselen en/of timmeren? U kunt dit alvast bij ons aangeven. De precieze datum en tijd voor deze activiteit volgt nog.

Tot slot: heeft u andere ideeën om dit thema nog interessanter te maken? Werkt u in de bouw of kent u iemand die in de bouw werkt?

Wilt u iets komen vertellen of laten zien aan de kinderen? Uw inbreng is welkom, we horen het graag!


07 okt 2017 - Kinderboekenweek 2017
Preview foto

De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema van de Kinderboekenweek van 2017 is griezelen, met als motto Gruwelijk eng!Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie, en heet Kattensoep. Het prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Martijn van der Linden en Maranke Rinck, bekend van Memorykonijn en Tangramkat, en heet Knikkeruil! Je krijgt er een gevuld knikkerzakje bij.

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

19 sep 2017 - Rots en Water training
Preview foto De kleutergroepen zijn met voorbereidende oefeningen bezig voor de training Rots en Water die wij vanaf de herfstvakantie onder schooltijd, met de hele groep gaan volgen. U heeft er over kunnen horen op de informatie-avond.

 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

13 sep 2017 - Doe de wave
Vandaag hebben wij geleerd wat een 'wave' is.

In het filmpje hieronder ziet u het resultaat 

 

 


11 sep 2017 - Methode Kleuterplein
Preview foto Spelenderwijs ontwikkelen op álle kleuterdomeinen

Met de vernieuwde Kleuterplein kunnen kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen op álle kleuterdomeinen. De aantrekkelijke thema’s hebben een vaste structuur en leiden de kinderen stap voor stap door de leerlijnen heen. Tegelijk heeft u alle ruimte om uw eigen tempo en indeling te bepalen en uw eigen activiteiten in te brengen. En omdat elke kleuter anders is biedt Kleuterplein de activiteiten eenvoudig op 3 niveaus aan.

 


11 sep 2017 - Trias theaterles in de kleutergroep
Preview foto De leerlingen vergroten hun motorisch bewustzijn en hun muzikaliteit/ theatraliteit door een muziek- of theater les. Het lesprogramma sluit aan bij de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie.

Het lesprogramma bestaat uit een les van 50 minuten voor de leerlingen, gegeven door een professionele muziek- of theaterdocent. In de klas blijft een koffertje achter. In dit kofferte zit het gebruikte materiaal en extra lessuggesties om zelf in de klas aan de slag te gaan met muziek of theater.

Er zijn meerdere fotoalbums met foto's over de theaterlessen te bekijken. 

Er is een foto album aanwezig maar deze is pas zichtbaar na inloggen

23 aug 2017 - Start nieuwe schooljaar
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geeft juffrouw Anita les aan groep 1/ 2 B

Woensdag geeft  juffrouw Jessie les. U bent van harte welkom om uw zoon/dochter vanaf 8.35uur in de klas te brengen. Om 8.45uur starten wij de les. Om 12.00 uur gaat de school uit. (mogelijkheid om ‘over te blijven )’s-Middags bent u welkom vanaf 13.05 uur. De les start om 13.15 uur. De school gaat om 15.15 uur uit. NSO ( naschoolse opvang ) kunt u regelen via DAK. Voor de lessen is er gelegenheid om ons kort te spreken als dat nodig is. Wilt u ons langer spreken, dan kunt u altijd een afspraak maken.

In de klas ligt een multomap. Hierin kunt u noteren of uw kind tussen de middag gaat overblijven. Vergeet u niet om uw kind, digitaal via de TSO assistent op te geven voor de overblijf.

Ook als uw kind naar de na-schoolse opvang gaat kunt u dat noteren in die multomap

Wanneer uw kind niet aanwezig kan zijn op school, belt u dan a.u.b. tussen 8.00u en 8.30u de school. 070-3869124

 

Woensdag hebben we gym. Zorgt u voor sportkleding en gymschoenen die de kinderen zelf makkelijk aan en uit kunnen doen.De gymtassen blijven op school, u kunt tussentijds de kleding wassen, iedere vakantie gaan ze zo wie zo mee naar huis zodat de kleding gewassen en gepast  kan worden.

Ook op andere dagen hebben de kinderen bewegingsonderwijs maar dat kan in de vorm van spel, dans of buitenspel zijn. We kleden ons dan niet om maar doen b.v alleen gymschoenen aan.

 

In de ochtend, rond 10.30 uur, hebben wij een klein eet/drinkmoment met de kinderen. De kinderen mogen een gezond tussendoortje meenemen (bijvoorbeeld fruit/groente of een ‘gezonde’ koek). Ongezonde tussendoortjes (bijvoorbeeld snoep, zoete koeken, chips en frisdrank) niet meegeven a.u.b, ook niet bij het eten voor het overblijven. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn onze gruitdagen ( groente/fruit ) ! Wij waarderen gezonde traktaties enorm bij verjaardagen, u toch ook? Het vieren van verjaardagen graag even met ons plannen.

 

Mocht u nog vragen hebben, kunt u mij ook via de mail bereiken.

Juf Anita: avbavel@driemaster.lucasonderwijs.nl